Förbered för en lugn sommar

15-06-2023

Sommar, sol och lite välförtjänst ledighet. Det är vad många av oss längtar efter just nu. Och för att sommaren ska bli så där avslappnad och lugn som vi vill finns det en hel del saker som du själv kan förbereda för att slippa stress.

Här kommer fem enkla tips:

  1. Lämna underlag i god tid. För många gäller momsinbetalning den 17 augusti. Momsen gäller för redovisningen i juni så om du har möjlighet är det bra att lämna underlagen redan i början av juli så slipper du stressa i augusti.
  1. Rapportera löner i förväg. Semester och andra avvikelser går utmärkt att rapportera i förväg trots att lönerna betalas ut i slutet av månaden.
  1. Använd digitala tjänster. Om du inte redan använder digitala tjänster kan sommaren vara en bra tid att testa. Kanske kan målbilden vara att godkänna din momsrapport i hängmattan…
  1. Ta hjälp! Om du sköter mycket av din bokföring på egen hand kan du testa att låta din redovisningskonsult hjälpa till, till exempel med faktureringen. Många digitala bokföringsprogram tillåter flera användare.
  1. Sist men inte minst: När man är ledig börjar många fundera och planera framåt. Samla ihop frågor och idéer och boka in ett möte till hösten med din redovisningskonsult eller revisor.

Glad sommar!